Fallsikring

Ved arbeid i høyden der faren for å falle er stor, vil det være høyst nødvendig at det blir benyttet riktig utstyr som er konstruert for fallsikring. 

E Totland har alt du trenger til sikkert arbeid i høyden. Vi er din ekspert på fallsikring, og ser frem til å hjelpe til med på gjøre ditt arbeid trygt. Hos oss får du en rekke ulike produkter innen fallsikring fra noen av verdens beste produsenter.
 

Fallsikring hos E Totland

Vi fører kun kvalitetsprodukter fra anerkjente merker innen fallsikring. Vi kan anbefale produkter fra det franske merket Petzl. De har drevet med fallsikring siden 1970-tallet, og har lang erfaring med ulike produkter som trygger arbeid i høyden. 

Fra Petzl har vi blant annet produkter fra Newton- og Volt-serien. Begge serier gir trygghet i verdensklasse, den største komfort og er begge svært enkle å bruke. Newton-serien er laget for alle slags ulike arbeid i høyden, og er hakket mer rimelig enn Volt-serien. På sin side er Volt-serien spesielt utviklet for vindkraftindustrien. 

Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig utstyr til arbeidet du driver med.

Hvorfor fallsikring?

Når det arbeides på områder der det er risiko for fall, stilles det ekstra krav til bruk av riktig utstyr. Dette gjelder for eksempel arbeid på høye bygninger, arbeid i stillas og lignende. I 2019 var fall den vanligste arbeidsulykken i Norge. Det er med andre ord viktig med riktig utstyr for å unngå fall. 

Det skal benyttes fallsikringsutstyr som enten skal kunne hindre at personen faller, eller utstyr som vil kunne ta i mot vedkommende. Samtidig som man skal ha riktig utstyr skal det også være på plass en redningsplan som skal få personen ut fra en situasjon der vedkommende har falt. 

To hovedgrupper

Når vi snakker om utstyr for å hindre og begrense skader ved fall, kan vi dele dette i to hovedgrupper:

  • Fallsikringssystem

  • Arbeidstøttesystem

Fallsikringssystem skal benyttes i situasjoner der man ser at det er fare for fall. Det gjelder også så lenge høyden mellom underlag og der personen jobber er over to meter. Denne typen utstyr er konstruert for bremse og/eller forhindre et fall. 

Arbeidstøttesystem handler om å gi støtte og gjøre arbeidet lettere for brukeren. Det kan være noe så enkelt som å sikre vedkommende slik at begge hender kan benyttes til arbeid. Tidligere kunne noe så enkelt som støttebelte og støtteline brukes som fallsikring. Dette er ikke lenger tillatt og regnes derfor som arbeidstøttesystemer den dag i dag.

Fallsikring – ulikt utstyr til ulike oppgaver

Når vi snakker om fallsikring er det ikke bare snakk om seler og tau. Det er mye å velge mellom, og markedet vokser hele tiden. Ikke bare er det viktig å velge det som vil fungere best, men kvalitet er også uhyrlig viktig for å kunne sikre en person i arbeid. På arbeidsplasser og byggeplasser er en av de største farene fall i nærheten av en skarp kant. 

Dersom sikkerhetssystemet ikke fungerer som det skal, kan det få fatale konsekvenser. Det er derfor viktig å velge kvalitetsutstyr fra anerkjente produsenter innen fallsikring. I tillegg er det viktig å regelmessig kontrollere at utstyret er i orden. 

Fallsikring: Sikkerhetsseler

Uansett situasjon skal det benyttes sele så lenge det er fare for fall. Fordelen er at disse kan kobles til fallblokker, sikkerhetsliner og fallbrems. Selene skal sitte slik at det ikke er fare for å skli ut av den ved et eventuelt fall.

Fallsikring: Fallblokk

Som nevnt over festes en fallblokk til selen arbeideren har på seg. Fallblokken har i tillegg en bremsemekanisme. Dette gjør at du kan flytte seg fritt uten at wiren holder deg igjen. Dersom du skulle foreta deg en brå bevegelse vil den låse seg, akuratt som er bilbelte. 

Fallsikring: Belter

Hvis du benytter belte, skal dette kun brukes sammen med støttelinje. Dersom den kompetente personen skal bevege seg over større områder, kan det ikke benyttes belte. Da skal en skikkelig sikkerhetssele benyttes for å skape god nok fallsikring.

Kontakt oss!

Har du spørsmål eller andre henvendelser? Ta kontakt med oss i dag så er vi klare til å hjelpe. Vi gleder oss til å høre fra deg.