Petzl

Med riktig utstyr og petzl vertex-hjelm vil det å arbeide i høyden være mye tryggere. Vi vet hvor viktig det er med trygg hjelm for arbeid der det er fare for fall.

Dette er Petzl

Det hele startet rundt 1930 da mannen med samme etternavn som dagens merke, og fornavnet Ferand, bestemte seg for å utvikle og produsere utstyr for gruvearbeid. I starten var mye av fokuset rundt det å gi arbeiderne nok lys når de jobber inne i gruver der lyskilder ellers er svært fraværende. 

Var først

I 1950 utforsket Fernand Petzl og fler den første 1000 meter dype gruven i Gouffre Berger i Frankrike. 18 år senere kom merkets første taukonstruksjoner som kunne brukes for å komme seg opp og ned, i denne perioden var konstruksjonen svært enkel. I 1973 kommer de med sin første hodelykt men det skal ta hele 17 år før de første selene kom i produksjon. 

Siden dette har selskapet bare fortsatt å vokse med mer og mer utstyr etter som årene har gått. Merket er i dag anerkjent i byggebransjen, der fokus på tilkomstteknikk og fallsikkerhet er viktig!

Utstyr til byggebransjen

Gjennom flere år i bransjen har vi i E Totland jobbet hardt for å finne ut av hvilket utstyr vi ønsker å gjøre ekstra tilgjengelig for det norske folk. Særlig har fokus på kvalitet vært satt først. Når det kommer til petzl vertex-hjelm er dette noe av det beste du får - hos oss finner du dette produktet og mye mer!

Fallsikring

Ved fallsikring stilles det veldig spesifikke krav til hvordan produktene skal være konstruert samt fungere bra. Uansett høyde skal det benytte passene utstyr så lenge det er snakk om over to meter. 

Denne typen utstyr skal enten hindre fall eller kunne ta i mot personen om vedkommende skulle falle. I tillegg til riktig utstyr må de respektive arbeidsplassene utarbeide egne rutiner og planer på hvordan man skal få en person ut av en situasjon der det har skjedd et fall. 

Seler og fallblokk

Til fallsikring benyttes det ofte sikkerhetsseler, fallblokker og belter. Belte for eksempel vil ikke kunne brukes dersom den som arbeider har behov for å bevege seg på et større område. Da vil sikkerhetssele være deg som vil kunne sikre best. Til seler kan man feste fallblokker som gjør at vedkommende kan bevege seg rundt så mye en vil, men dersom det plutselige forekommer et hardt rykk vil fallblokken hindre personen fra å falle. 

Tilkomstteknikk

Når man jobber som tilkomstteknikk er man avhengig av utstyr som gjør jobben både enklere og tryggere. Hos oss i E Totland finner du utstyr av god kvalitet som egner som for arbeid i høyder og der det er krevende å komme til. Du kan lese mer om tilkomstteknikk her. 

Kontakt oss

Usikker på hva slags utstyr du skal benytte? Eller kanskje du ikke finner det du leter etter? Om du skulle ha spørsmål er det bare å ta kontakt med oss. Vi står klare til å hjelpe deg med hva det måtte være.